Saturday, March 10, 2018

Strawberry cheese cake


Strawberry cheese cake 

For Base
Digestive Biscuits or Chocolate chip biscuit or any biscuits – 5 nos
Butter – 4 tspn
Oats – 2 tspn
Cheese Filling
yogurt – 200 gram
Paneer – 100 gram
Vanilla essence – 2 drops
Sugar – 6 tspn or sweetened condenced milk 3 soup spoon full
Agar agar (china grass) powder – 1 ½ tspn
Water – ¾ cup
Strawberry – 7 nos





 For glaze

Water – ½ cup
Sugar – 2 tspn
Roo ap sha essence – ½ tspn
Strawberry – 3 nos



Method
Place the yogurt in cheese (Muslin) cloth pour the the curd and tight it allow drain all the water to get half quantity of thick  yogurt
Powder the chocolate chip biscuits in a food processor & oats, melt the butter and mix with the biscuit & oats powder. Pour  this mixture into Small Round tin evenly and press tightly and set it in refrigerator for ½ hour.

 Add china grass powder  in a  3/4 cups water soak 10 minutes  and boil.  In a food processor add Strawberry paneer, hung curd, china grass, sugar or condensed milk blend well
Pour this batter over the biscuit crust and refrigerate it  for 2 hours.

For the glaze

Soak china grass powder and boil with ½ cup of water , grind strawberry coarsely and add, sugar, roo ap sha
And boil for  about 5 minutes, cool it in room temperature  and  spread this  glaze  over the cheese cake allow the cheese cake to set for  an hour.

Garnishing with pomegranates

other version 



Instead of Gelatin We can use Agar agar for setting Cheese cake

My post published on Kungumam thozi 


சீஸ் கேக்கு ஜெலட்டினுக்கு பதில் அகர் அகர் பயன்படுத்தலா?
 Instead of Gelatin we can use Agar Agar

My post published on Kungumam thozi Tamil Magazine 2016

Nowadays most of the people prepare cheese cake for parties.
“Cheese cake is a Japanese dessert”.

Instead of Baking in oven they prepare cheese cake to set in refrigerator, for this they use gelatin for the gripness.



Preparing cheese cake setting we are using gelatin, using with animal bone powder, some for vegetarians scared to add this gelatin.

Instead of gelatin we can use Agar agar in this cheese cake.
Agar agar is vegetarian food so without fear we can use this agar agar/china grass for your all dessert item.
In Islamic home we prepare in Ramadan time we often prepare agar agar jelly.
 Agar agar will set properly to our dish.


இப்போது செய்கின்ற பார்டி மெனுவில் அதிகமாக இடம்பெறுவது சீஸ் கேக் என்னும் ஜப்பான் நாட்டு டெசர்வகை.

 இதில் கிரீம் சீஸ்
பழங்கள் கலந்து கேக் போல ஓவனில் பேக் செய்யாமல் குளுரூட்டியில் வைத்து குளிர வைத்து செட் செய்வது இதில் அது குழைந்து விழாமல் கெட்டியாக கிரிப் கொடுக்க இதில் ஜெலட்டின் பவுடரை பயன் படுத்துகிறார்கள்.
 இதில்  அசைவ பொருட்கள் சேர்த்து செய்கிறார்கள் என தெரிய வருகிறது. எதிலிருந்து தயாரிக்கிறார்கள் நாம் சாப்பிடலாமா கூடாதா என்று சந்தேகப்படும் சைவ உணவு சாப்பிடுபவர்கள் ,
ஜெலட்டினுக்கு பதிலாக நோன்புகாலங்களில் நாங்க செய்யும் கடல் பாசி என்னும் அகர் அகரை பயன்படுத்தி செய்யலாம். இது உடல் நலத்திருக்கு மிகவும் நல்லதும் கூட எந்த செயற்கை பொருளும் கலந்து இருக்கிறதோ என்ற சந்தேகம் இல்லாமல் இதை பயன் படுத்தி செய்துகொள்ளலாம்.
உடல் நலத்துக்கு மிகவும் நல்லது குழந்தைகளுக்கும் பயமின்றி கொடுக்கலாம்.
ஜெலட்டின் சேர்த்து பயன் படுத்தும் ரெசிபிகளுக்குபதில் அகர் அகரை பயன் படுத்தலாம்.





Tag: Cheese cake with out Gelatin,Party Recipe, Red Coloured Recipes for Kids/ Children